Rum Shark Era of Discovery Belize The Great Blue Hole UFO 1 0,7l 65,5%
Rum Shark Dominicana Single Vintage Barrel #1 10y 2011 0,7l 61,1% GB
Rum Shark Dominicana Single Vintage Barrel #5 10y 2011 0,7l 61,1% GB
1 Ks | Aukce Rum Shark Era of Discovery Belize The Great Blue Hole UFO 1 0,7l 65,5% & Dominicana Single Vintage Barrel #1 & #5 10y 2011 2×0,7l 61,1% GB | Aukce | 0 Kč s DPH | Cena celkem 0 Kč s DPH |
Rum Shark Era of Discovery Belize The Great Blue Hole UFO 1 0,7l 65,5%
Rum Shark Dominicana Single Vintage Barrel #1 10y 2011 0,7l 61,1% GB
Rum Shark Dominicana Single Vintage Barrel #5 10y 2011 0,7l 61,1% GB
Kolek: |
CZ |
Celkový počet příhozů: | 5 |
Konec aukce: | 16.10.2023 21:13 |
Vydražená cena: | |
3 999 Kč |
Podrobné informace o fungování aukcí najdete v sekci Odpovědi na nejčastější dotazy.
Spousta úžasných věcí na světě bývá z velké části dílem náhody, kdy byť sebemenší prvotní impuls dá vzniknout něčemu opravdu jedinečnému. A počátek Rum Shark byl také z velké části dílem podobné náhody.
Byla to totiž náhoda, že se spolu jednoho letního dne potkali Josef Janíček a Jiří Rábel. Josef se v té době již několikátým rokem věnoval sbírání a degustování rumů z celého světa, byl nedílnou součástí rumové komunity v ČR a především rumovým ambasadorem, který se nekompromisně zasazoval o rozšíření rumového povědomí a tvrdě bojoval za otevřenost, korektnost a autenticitu při výrobě, lahvování a prezentování rumových produktů. Jiří přišel na schůzku z pozice respektovaného a především v barové komunitě velmi uznávaného spolumajitele společnosti Ultra Premium Brands (UPB), která je již několik let leaderem v dovozu prémiového alkoholu do ČR.
Z původně seznamovací schůzky, od které ani jeden z účastníků neměl vysoké očekávání, se díky otevřenému a vstřícnému přístupu obou stran vyvinulo několikahodinové přátelské posezení. Jiří byl díky Josefovi vtažen do nitra české rumové komunity, pro kterou se nadchl tak výrazně, že se společně s Josefem domluvili na vytvoření prvního českého bottlera rumu.
Od prvopočátku je pro Rum Shark tou nejdůležitější zásadou stáčet jen ty nejlepší sudy, které se nám z Karibiku podaří „ulovit“. No a protože se lovení těch nejlepších sudů stalo poslání, zvolila si značka do znaku jednoho z nejobávanějších lovců světa.
V této edici představujeme rum pocházející z destilerie Alcoholes Finos Dominicanos (AFD), která patří do portfolia právě největšímu producentovi rumu v Dominikánské republice – společnosti Barceló. Jedná se o moderní destilerii dokončenou v roce 2010. Jelikož si společnost Barceló velmi zakládá na svých eko-friendly postojích, byla AFD navržena a postavena tak, aby její provoz zatěžoval životní prostředí co nejméně. Destilerie je jedním z průkopníků ve zpětném zužitkování bagasy (suché vláknité zbytky po extrakci šťávy z cukrové třtiny). Spalování této biomasy ve spojení s využitím solárních panelů instalovaných v areálu destilerie zajišťuje výrobu až 96 % elektrické energie, kterou destilerie během roku spotřebuje. V destilerii pracuje zhruba 4 000 zaměstnanců, dohromady společnost obhospodařuje 80 tisíc hektarů plantáží s cukrovou třtinou a ročně z této cukrové třtiny vyrobí cca 18 milionů litrů alkoholu.
Pro výrobu rumu se zde používá sirup z cukrové šťávy, který se pomocí kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae nechá fermentovat až 7 dní. Následná destilace probíhá v multikolonovém destilačním zařízení a vzniká newmake o 95 % alkoholu. Ten je před uložením do sudů zředěn na 65 % ABV. Převážně používají sudy z bílého amerického dubu, kde předtím zrála Tennessee Whiskey. Těchto sudů, plných zrajícího rumu, má destilerie ve svých skladech aktuálně k dispozici přes 40 000.
V této edici představujeme rum pocházející z destilerie Alcoholes Finos Dominicanos (AFD), která patří do portfolia právě největšímu producentovi rumu v Dominikánské republice – společnosti Barceló. Jedná se o moderní destilerii dokončenou v roce 2010. Jelikož si společnost Barceló velmi zakládá na svých eko-friendly postojích, byla AFD navržena a postavena tak, aby její provoz zatěžoval životní prostředí co nejméně. Destilerie je jedním z průkopníků ve zpětném zužitkování bagasy (suché vláknité zbytky po extrakci šťávy z cukrové třtiny). Spalování této biomasy ve spojení s využitím solárních panelů instalovaných v areálu destilerie zajišťuje výrobu až 96 % elektrické energie, kterou destilerie během roku spotřebuje. V destilerii pracuje zhruba 4 000 zaměstnanců, dohromady společnost obhospodařuje 80 tisíc hektarů plantáží s cukrovou třtinou a ročně z této cukrové třtiny vyrobí cca 18 milionů litrů alkoholu.
Pro výrobu rumu se zde používá sirup z cukrové šťávy, který se pomocí kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae nechá fermentovat až 7 dní. Následná destilace probíhá v multikolonovém destilačním zařízení a vzniká newmake o 95 % alkoholu. Ten je před uložením do sudů zředěn na 65 % ABV. Převážně používají sudy z bílého amerického dubu, kde předtím zrála Tennessee Whiskey. Těchto sudů, plných zrajícího rumu, má destilerie ve svých skladech aktuálně k dispozici přes 40 000.
The Great Blue Hole, rum pojmenovaný po fenomenálním krasovém závrtu v Belize, je prvním plněním z edice zvané Era of Discovery a lahvován byl již v České republic
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.