Zacapa je jediný rum, který se nachází v “Síni slávy karibských rumů.“ Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2 333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa.
Historie rumů Zacapa sahá až do roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa nacházející se na východě Guatemaly 229 m n. m. Výroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.
Série Ron Zacapa Heavenly Cask se zaměřuje na zkrocení chutí z různých sudů tak, aby si je užil každý milovník značky. Každé vydání edice zraje v jiném typu sudů – v dubových sudech po whiskey, ve vypálených dubových sudech po whiskey, v sudech po sherry a v sudech po Pedro Ximenez. Zacapa La Armonia odpočíval v sudech po sherry a nabídne vám neskutečný rumový zážitek.