Priorat je malá, dynamická vinařská oblast v Katalánsku na severovýchodě Španělska, jejíž intenzivní a plná červená vína se v posledních několika desetiletích proslavila po celém světě a řadí se mezi špičku vinařského umění. Klasické víno Priorat se vyrábí ze staré révy Garnacha a Cariñena a má koncentrované zemité aroma s tóny lékořice a třešní.
Merit je cuvée z 35% Syrahu, 25% Garnacha, 20% Carignan a 20% Merlot. Syrah a Garnatxa vínů propůjčují květinové tóny, Cariñena a Merlot dodávají vínu komplexnost a zemitost. Hrozny jsou ručně sbírány poměrně brzy, první z nich dosahují vrcholné ovocnosti v teplých letních dnech. Víno zraje déle než jeden rok ze 45 % v sudech z francouzského dubu a 55 % v nerezových tancích. Díky tomuto způsobu zrání má víno krásně ovocnou chuť bez silných dřevitých tónů a je zachován přirozený odraz terroir. Toto víno je nečeřené a nefiltrované, aby si zachovalo svou autenticitu.