Tradiční šampaňský dům už své lahůdky vyrábí více než 200 let. V samém srdci regionu Champange-Ardenne vybírá ty nejlepší vzorky, které dohromady tvoří legendární chuťovou symfonii. Mumm Cordon Rouge, tedy červená stuha, patří k jejich nejlepším kouskům.
Tohle suché šampaňské staví na parádně vyladěné kombinaci tří odrůd vinné révy – Pinot Noir, Pinot Meunier a Chardonnay. Ty mu dávají typickou plnost, kulatost a elegantní, svěží profil. Ve vůni dominuje bílé a žluté ovoce jako je liči nebo ananas, to celé s nádechem čokoládových pralinek. V ústech ucítíte čerstvé ovoce a jemné karamelové tóny.
A když už víme, co čeká v láhvi, přichází na řadu její otevření. Sabráž či sabrage. Technika otevírání šumivého vína šavlí má prý tradici už od dob Napoleonových vítězství, kdy vojáci (ozbrojení šavlemi, jak jinak), své zbraně použili k bohulibější činnosti. Jak provést sabráž? Nejlépe je vést sek ve švu směrem k hrdlu. Ostří šavle narazí na kroužek na jeho konci a odlomí hrdlo i se špuntem. Šampaňské se před otevřením doporučuje řádně nachladit.
Tak hodně štěstí. A na zdraví!