Ruční sklizeň nejlepších hroznů, spontánní fermentace v dřevěných kádích. Zrání 22 měsíců v sudech z 80% francouzského dubu a 20% dubu ze střední Evropy a Ameriky.
Po nalahvování víno ještě dozrává minimálně 9 měsíců ve sklepích vinařství.
Víno má jasnou rubínově červenou barvu se střední hloubkou a granátovým okrajem. Intenzivní a komplexní ve vůni, kde můžete najít primární ovocné aroma malin a ostružin, sekundární aroma vanilky a lékořice a jemný nádech terciálních aromat, jako je čokoláda a zralé ovoce. Na patře velmi dobře vyvážené, s dobrou kyselinou a jemnými tříslovinami. Závěr je dlouhý a ovocný.
Perfektní k vychutnání hned, ale také díky skvělé vyváženosti a struktuře může zrát víno řadu let.
Toto víno se skvěle hodí k masitým pokrmům, jako je T-bone steak, ale také k uzeninám.
Hodnocení:
Decanter 91 bodů
Tim Atkin 91 bodů