V roce 2010 Moët & Chandon vytvořil edici Moët Ice Imperial, úplně první šampaňské vytvořené speciálně pro vychutnání na ledu. Fanouškům Moetu přináší zcela nový, jedinečně osvěžující zážitek ze šampaňského. Do té doby nepředstavitelná věc se rychle stala trendem a dnes tento styl šumivého vína napodobují vinařství po celém světě.
Pro výrobu se používá pečlivě vyladěná kombinace hroznů odrůd Pinot Noir (40-50 %), Pinot Meunier (30-40 %) a Chardonnay (10-20 %). Pinot Noir dodá intenzivní ovocné aroma a drží profil celého vína. Hutnější a plnější Pinot Meunier skvěle doplňuje pro kulatější chuť, Chardonnay zase dodává svěží noty. Dohromady je to hotová symfonie.
Buket se nese v duchu tropického ovoce, jako je mango nebo guava, za doprovodu šťavnatých nektarinek a voňavých malin. Na patře je kulaté a svěží jako čerstvý ovocný salát se sladkými tóny karamelu a kdoulového džemu, které vyvažují nakyslé grepy a jemně kořeněný zázvor.
Nejlépe si tuhle ledovou lahůdku vychutnáte se třemi kostkami ledu ve velké sklence na Cabernet. Pak už je to jen na vás. Pro zvýraznění chuti můžete přihodit třeba lístky máty, limetkovou nebo grepovou kůru, plátek salátové okurky, tenoučký kousek zázvoru, kardamomová semínka, pár malin nebo jahod.