„V každou roční dobu můžeš vyrazit do přírody, a když není zkažená člověkem, všechny ty ladem ležící ingredience kolem tebe se ti najednou složí a ona ti nabídne třeba gin…” Popsal svůj přístup k výrobě destilátů jeden ze zakladatelů značky Landcraft, Ondřej Kopička. Přesně v tom je krása malé řemeslné palírny, která se zaměřuje na malé šarže ginů, whisky, likérů a dalšího alkoholu vyráběného z vlastního medu a lokálně dostupných, často zapomenutých surovin, jako je ovoce ze starých sadů nebo volně rostoucí byliny a koření.
Dalším důležitým parťákem pro výrobu vytříbených nápojů v Landcraftu je dřevo. Zvlášť od těch dob, kdy si člověk řekl „ejhle, sud”! Hluboce vypálený sud hraje totiž při výrobě pálenky hlavní roli. Zuhelnatělá vrstva filtruje nechtěné látky a zbavuje pálenku ostrosti. Višně pro Landcraft Višeň v čokoládě si v sudu odpočinuly dva roky. On ten sud višňovky měl být původně pro výrobu likéru No. 69. Jenže život je jako bonboniéra a v Landcraft se zrovna destilovala čokoláda a bylo.
I když Landcraft Višeň v čokoládě není úplně typicky cirkulární výrobek, cirkulární složka se tady najde. Základ na čokoládový spirit je od Michala Hefůfka, který provozuje rodinnou čokoládovnu. Michal dodává slupky, které se odlupují z bobů během jejich pražení. Je to úžasná surovina plná kakaového másla a nebeskýho aromatu.
Tak si vychutnejte tenhle parádní nápad. Landcraft Višeň v čokoládě vás dostane svou jemnou a návykovou chutí.