„V každou roční dobu můžeš vyrazit do přírody, a když není zkažená člověkem, všechny ty ladem ležící ingredience kolem tebe se ti najednou složí a ona ti nabídne třeba gin…” Popsal svůj přístup k výrobě destilátů jeden ze zakladatelů značky Landcraft, Ondřej Kopička. Přesně v tom je krása malé řemeslné palírny, která se zaměřuje na malé šarže ginů, whisky, likérů a dalšího alkoholu vyráběného z vlastního medu a lokálně dostupných, často zapomenutých surovin, jako je ovoce ze starých sadů nebo volně rostoucí byliny a koření.
Dalším důležitým parťákem pro výrobu vytříbených destilátů v Landcraftu je dřevo. Zvlášť od těch dob, kdy si člověk řekl „ejhle, sud”! Hluboce vypálený sud hraje totiž při výrobě višňové pálenky hlavní roli. Zuhelnatělá vrstva filtruje nechtěné látky a zbavuje pálenku ostrosti. Hlubší vrstvy dubového sudu zase uvolňují do destilátu příjemné látky, které pálenku zjemňují a dávají jí příjemnou vůni.
Co na tom, že andělský podíl si tady během rok a půl dlouhém zrání vybírá svou vyšší daň. Stojí to za to.