„V každou roční dobu můžeš vyrazit do přírody, a když není zkažená člověkem, všechny ty ladem ležící ingredience kolem tebe se ti najednou složí a ona ti nabídne třeba gin…” Popsal svůj přístup k výrobě destilátů jeden ze zakladatelů značky Landcraft, Ondřej Kopička. Přesně v tom je krása malé řemeslné palírny, která se zaměřuje na malé šarže ginů, whisky, likérů a dalšího alkoholu vyráběného z vlastního medu a lokálně dostupných, často zapomenutých surovin, jako je ovoce ze starých sadů nebo volně rostoucí byliny a koření.
Doménou destilérky Landcraft je hledání nových přístupů ve výrobě. Proč by se měly vyhazovat kvalitní suroviny, když z nich lze vytvořit parádní likér. Když se vyrábí kyseláče, pivovary přidávají do piva mraky ovocné drti, která pivo provoní. Tahle drť se ale pak usadí v tanku a obvykle putuje do kanálu.
Tak to teda ne, řekli si v Landcraftu. Domluvili se s pivovary Zichovec a Siberia a pravidelně si jezdí pro tohle vyvoněné pyré. Pak už ukážou, v čem jsou v palírně mistři. Pohrají si k dokvašením, destilací a stařením v sudu po portském. Pak odpočinek, přídavek medu, bylinek a Cirkulární Malina může jít v klidu do světa!