„V každou roční dobu můžeš vyrazit do přírody, a když není zkažená člověkem, všechny ty ladem ležící ingredience kolem tebe se ti najednou složí a ona ti nabídne třeba gin…” Popsal svůj přístup k výrobě destilátů jeden ze zakladatelů značky Landcraft, Ondřej Kopička. Přesně v tom je krása malé řemeslné palírny, která se zaměřuje na malé šarže ginů, whisky, likérů a dalšího alkoholu vyráběného z vlastního medu a lokálně dostupných, často zapomenutých surovin, jako je ovoce ze starých sadů nebo volně rostoucí byliny a koření.
Doménou destilérky Landcraft je hledání nových přístupů ve výrobě a úplně nových alkoholických nápojů. Landcraft #Circular Citron je díky šikovným rukám mistra palírníka specialitou, která vám nabídne nevšední chuťové zážitky. Navíc udržitelná. Tahle limitka poprvé vznikla během Velikonoc 2022, aby znamenala tak trochu jinou výslužku.
Ono se totiž občas stačí rozhlédnout a mít čuch na správné přátele. Citrony v bio kvalitě jsou od pana Jiřího Olšáka z Chuť Sicílie. Když v Landcraft dělají gin, loupou z nich jen nejsvrchnější kůru, která obsahuje spoustu olejů a vosků. Šťávu z citronů zamrazí na dokyselování vermutů a likérů. Zbytek se jmenuje albedo. A po naložení do lihu na jeden rok slouží jako základ Landcraft #Circular Citron.
Pak se ale objeví další příležitosti, které pomohou Landcraft #Circular Citron vytunit. Pan Ondra Marek z plzeňské pizzerie Da Pietro si vozí bio citrony z Itálie. Jenže slupky by bylo škoda vyhazovat. To je něco pro Landcraft. A pak přijde Vítek Janouš z Personal Green, že by potřeboval prořezat ve skleníku limetku, protože mu přerůstá přes hlavu. Listy limety jsou aromatické a do Landcraft #Circular Citron parádně pasují.
Užijte si tohle rozmanité potěšení, které vaše chuťové buňky nenechá v klidu.