Původem skotská rodina Lairdových vyrábí v americkém New Jersey svoji jablečnou brandy už přes 300 let. Devět generací, které se potkaly s Georgem Washingtonem i Abrahamem Lincolnem. Devět generací, které zvládly vyjednat federální licenci pod prohibičním zákonem, díky které mohli svou jablečnou brandy pálit pro medicínské účely.
AppleJack začínal jako lahůdka, kterou William Laird vyráběl na přelomu 17. a 18. století pro svou rodinu a přátele. V roce 1780 se začal vyrábět pro komerční účely. A stal se součástí amerického kulturního dědictví. Vždyť to dotáhl až do knih Ernesta Hemingwaye! Dnes se vyváží do světa a věříme, že ho ještě čeká velká budoucnost.
Laird’s AppleJack 86 navazuje na tradici Straight AppleJack, jak ho Lairdovi vyráběli v dobách před prohibicí. Je silný, s medově zlatou barvou a výraznou vůní kompotovaných jablek a vypálených bourbonových sudů. V ústech jemně hřeje a potěší plnou chutí pečených jablek, karamelu a dubového dřeva, která na patře zůstane příjemně dlouho.
Ochutnejte americkou legendu.