Suché prosecco z rodinného vinařství La Tordera se vyrábí z kombinace odrůd Glera, Bianchetta a Verdiso. Pro výrobu se používají ne zcela dozrálé hrozny, jejichž aciditu ještě podporuje delší zrání při stabilní teplotě 15 stupňů. Vychutnejte si svěží, šťavnaté šumivé víno s minimem síry, aroma kyselých hrušek, zelených jablíček, jasmínu a tymiánu s limetkovým závěrem. Skvěle poslouží jako aperitiv, k přípitku nebo jako doprovod k mořským plodům. Na zdraví! Alla salute!
skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
La Tordera Brunei Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Brut 0,75l 11,5%
1 Ks | La Tordera Brunei Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Brut 0,75l 11,5% | SKLADEM > 5 Ks | 399 Kč s DPH | Cena celkem 399 Kč s DPH |
Pro online nákup | SKLADEM > 5 Ks |
K expres odběru a dopravě po Praze |
SKLADEM 2 Ks |
Doprava Alkohol.cz po Praze | Již dnes | |
Osobní odběr PRAHA - Expresní vychystání | Již dnes | |
Wolt - doručení od 30 min po celé Praze | Již dnes | |
Wolt - doručení na čas po celé Praze | Již dnes | |
Doručení na adresu Messenger | Již zítra |
V PRAZE
A IHNED K ODESLÁNÍ
PO PRAZE DO 90 MINUT
NÁKUPU NAD 5 000 Kč
Italské rodinné vinařství La Tordera vyrábí svá vína v malém městečku Vidor, nedaleko Valdobbiadene. Už 50 let se tu láska k révě předává z generace na generaci a na místních vínech je poctivá práce znát. Hrozny pro výrobu vína se sbírají výhradně ručně a díky šetrnému zpracování mají jejich lahůdky jen velmi nízký obsah síry.
Prosecco La Tordera Brunei, Valdobbiadene DOCG je příjemně suché šumivé víno, které odráží charakter jižních vinic v okolí města Vidor, jedné z 15 oblastí zahrnutých v certifikaci kontrolovaného původu DOCG. K jeho výrobě se používají hrozny odrůd Glera (85 %), Bianchetta (10 %) a Verdiso (5 %), které nejsou zcela dozrálé. Ty pak 4 týdny kvasí při teplotě 15 stupňů pro zvýraznění acidity.
Výsledkem je víno světle slámové barvy s jemným perlením. V aromatu dominují květinové tóny a noty kyselých hrušek, zelených jablek a liči v doprovodu jasmínu a tymiánu s nakyslým limetkovým závěrem. V ústech je příjemně suché, svěží a šťavnaté, s výraznou aciditou a tóny jablek.
Pro nejlepší chuťový zážitek doporučujeme podávat nachlazené na teplotu 8 stupňů. Skvěle doprovodí rizoto s mořskými plody či krevety a díky své povaze se hodí i pro slavnostní přípitek.
Chuť Chut