Rok 2006 byl v Champagne považován za horký, s extrémními maximy a 23 dny zaznamenanými nad 30 °C. Bylo to vrtošivé klima, které přešlo od suchých období k intenzivním srážkám. Naštěstí se včas vrátilo slunce, aby dokončilo období zrání a svítilo na krásnou úrodu. Pro Krug byl rok 2006 skvělým a klasickým rokem poskytujícím intenzivní vůně a nekonečné pocity velikosti a odlišnosti na patře, je stělesněním elegance a rafinovanosti. Tento mimořádně velkorysý, výrazný profil pochází z 12 let zrání ve sklepích Krug, což dává tomuto šampaňskému dokonalou rovnováhu a jemnost.
Víno má na první pohled intenzivní a brilantní zlatý odstín. Výrazná vůně je bohatá s nádechem medu, lékořice, pomerančové kůry a grapefruitu. Na patře je velkorysé, hluboké, bohaté a svěží s aromatickou perzistencí a dlouhým závěrem. Ústa zaplní tóny nugátu, žlutého kiwi, máslových sušenek, jablečného koláče Tarte tatin, spoustu citrusů s krásným závěrem růžového grapefruitu.
Pokrmy s charakterem, jako je tajine s citronovým konfitem, ratatouille, pomalu pečená jehněčí kýta, zvěřina, foie gras nebo kachní prsa grilovaná na víně, povýší Krug 2006 na další úroveň.
POZOR, jedná se o opravdu mimořádné víno, James Suckling mu dal celých 100 bodů ze 100 !!!