Zrnková káva odrůdy Venecia z kostarické farmy Sonora potěší zejména milovníky sladších káv. Tahle 100% arabika za svou bohatou, sametovou chuť s nádechem skořice, nugátu a rumových pralinek vděčí zpracování Honey metodou, kdy se z kávy odstraní dužina a na zrnu se před sušením ponechá jen rostlinný maz. Honey zpracování typické pro Kostariku dodává kávě živý charakter, šťavnatost a sladkost.
Farma Sonora je už od 70. let 20. století v rukách otce a syna, Alberta a Diega Guardiových. Ti tu dnes na 80 hektarech půdy na úpatí vulkánu Poás, obklopené deštným pralesem, pěstují 20 různých odrůd kávy. A vědí, co dělají. Kostarika Sonora Venecia Honey je toho důkazem.
Jak na přípravu? Hrubost mletí zrn zvolte podle konkrétního způsobu přípravy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C pak použijte 7 g mleté kávy. Zbytek mleté kávy uložte ve vzduchotěsné nádobě do sucha a chladu a co nejdříve spotřebujte. Rovnou z mlýnku totiž chutná nejlépe.