Justinos Sercial 10Y je vynikající Madeira, která je vyrobena z pečlivě vybraných hroznů a musí být po dobu minimálně deseti let uložena v dubových sudech.
Ručně sbírané hrozny jsou odstopkované, rozdrcené a lisované. Fermentace při kontrolované teplotě v nerezových tancích po dobu 8-10 dnů. Poté se fermentace zastaví přidáním neutrálního hroznového destilátu (s minimem 96 %), aby byl zachován požadovaný stupeň sladkosti. Vinifikace probíhá v přísném souladu s tradičními metodami. Následuje zrání v sudech z amerického a francouzského dubu tradičním systémem „Canteiro“.
Justinos Sercial Madeira 10y má atraktivní a čistou zlatou barvu s vyzrálým okrajem. Jemná a komplexní vůni s tóny sušeného ovoce. V ústech je kulatá, suchý, křupavý závěr s nádechem ořechovosti a přetrvávající jemností.