Yann Fillioux, který působil po půl století neochvějně na pozici „master blender“ jako příslušník sedmé generace sklepmistrů ve společnosti Jas Hennessy & Co. (dovolte, abych název funkce nepřekládal; napsat“ „mistr míchač“ je mi z duše protivné; „Jas“ v názvu je zkratkou křestního jména James), začal v roce 2010 vybírat spolu s členy „Commité de Dégustation“ ty nejslibnější sudy s „eaux-de-vie“, tedy s destiláty z vína, jež trpělivě zrály až padesát let. V roce 2015 představovaly 250 sudů (symbolické), jež byly určeny pro vytvoření koňaku k 250. výročí značky.
Založil ji roku 1765 Richard Hennessy. Po dalších dvě stě padesát pět let je jedním z vedoucích podniků v Cognacu. Dodnes vlastní na 450 hektarů vlastních lesů v oblasti Limousine (jak příhodné pro výrobu vlastních sudů) a 470 hektarů vlastních vinic, které pokrývají dvacetinu potřeb společnosti. Zbytek řeší smlouvy s 2 300 vinaři v obou Champagne, Borderies a Fins Bois.
Počet láhví v této limitované edici si musíme spočítat sami. Tak tedy 250 sudů po 250 litrech představuje…a máme problém. Ty sudy nebyly nikdy plné, navíc z nich unikala příslovečná andělská daň, takže nakonec jde o 6 250 láhví, jež zamířily do celého světa. O investičním potenciálu každé z nich si nedovolím pochybovat.