Aukce Habitation Velier Papa Rouyo White 2021 0,7l 62%

 
A je to v košíku!
Aukce Habitation Velier Papa Rouyo White 2021 0,7l 62% 1 Ks Aukce Habitation Velier Papa Rouyo White 2021 0,7l 62% Aukce 0 Kč s DPH Cena celkem 0s DPH

Tenhle parádní rum vznikl kotlíkovou destilací výhradně z guadalupské cukrové třtiny pěstované v oblasti Grande-Terre. Habitation Velier Papa Rouyo byl destilovaný v roce 2021 a lahvovaný při síle 62 % s obsahem esterů 67,9 g/hLPA. 

Exkluzivní edice, které se pod touto značkou lahvují, jsou výsledkem partnerství s nejvyhlášenějšími palírnami na světě. Vybírány jsou rumy vyráběné jen kotlíkovou destilací, zrající výhradně tropickým zráním, které se lahvují ve vysoké či sudové síle bez přidání cukru či dalších přísad. Habitation Velier Papa Rouyo se po právu řadí mezi ně.

 

Podrobný popis produktu

V roce 2016 představila společnost Velier svůj nový projekt Habitation Velier. Jde o jediné edice na světě, které vám dovolí ochutnat Pure Single Rum destilovaný v tradičním diskontinuálním destilačním přístroji. Co palírna, to jeden rumový skvost. Tyhle rumy zrají zásadně v tropech, aby dosáhly přirozeného a rychlejšího zrání (také aby andělský podíl nebyl tak obrovský). Takže i když je v nabídce dvouletý a sedmiletý rum, dokonale vás překvapí svou chutí.

Příběh značky Papa Rouyo začíná osobou Charlese Alberta Ruscada. Charles Albert Ruscade, přezdívaný Papa Rouyo, se narodil v Guadeloupe v roce 1900. Celý život farmařil na propůjčené půdě v oblasti Le Moule ve východní části ostrova Grande-Terre. Vedl právní bitvu o odkoupení půdy, na které šedesát let pracoval, kterou nakonec v roce 1997 vyhrála jeho dcera a vnuci, rodina Galliových. 

V roce 2018 začali jeho vnuci spolupracovat s komunitou pěstitelů v Le Moule na zušlechťování výjimečné místní cukrové třtiny s cílem vyrábět něco místního, co je tradiční a zároveň jiné. Tato spolupráce se stala filozofií značky. Pěstitelé cukrové třtiny pracují v synergii s výrobci rumu a v hluboké úctě k zemi, čímž vzniká rum skutečně odrážející místní terroir. 

Značka Papa Rouyo si zakládá na sledovatelnosti svých rumů od třtiny až po láhev. Na 16 hektarech půdy se zcela tradičním způsobem pěstují různé odrůdy. Třtina se pěstuje na úplném východě ostrova Grande-Terre na jílovito-vápencových půdách ležících pouhých 50 metrů nad mořem. Vystavena je zde nejen větru z Atlantiku, ale i vodní tříšti, která ji propůjčuje nádech slanosti. 

Destilace probíhá kotlíkovou metodou v malé palírně v Goyave. Jednou ze základních hodnot Charlese Alberta Ruscada byla rodina, proto dostaly dva destilační kotle příznačná jména. Kotel pro první destilaci se jmenuje Agathe, po jeho ženě, a kotel pro druhou destilaci Danielle, po jedné z jeho dcer.

 

Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.