Toto vinikající Barolo pochází z vinic v oblasti Serralunga a La Morra. Hrozny z jednotlivých vinic se zpracovávají odděleně. Po fermentaci a maceraci víno zraje 12 měsíců v barikkových sudech, poté následuje assemblage a víno ještě následně zraje dalších18 měsíců v sudech.
V roce 1937 se Giovanni Gaja, Angelův otec, rozhodl vytvořit etiketu pro svá vína, na kterých bylo jméno „Gaja“ jasné a rozpoznatelné. Dnes je toto prestižní jméno známé po celém světě, samozřejmě pro svou značku, ale hlavně pro dokonalost svých produktů. „Barolo Dagromis“ je po 30 měsíčním zrání vyvážené, elegantní a parfémované.
Barolo DOCG Dagromis odhalí rubínově červenou barvu. Aroma je hluboké a intenzivní. Jeho květinové tóny připomínají divokou růži spojenou s červenými bobulemi, lékořicí a aromatickými bylinami. Jeho chuť je elegantní a zároveň mohutná, s vyváženými, jemnými tříslovinami. Dlouhá, komplexní dochuť.
Není lehké doporučit ideální párování s jídlem, nejlépe si ho vychutnáce při meditaci. Pokud se ale rozhodnete jej spárovat s jídlem, vybírejte sofistikované pokrmy z hovězího masa a zvěřiny.
Víno je vhodné k dlouhodobé archivaci, pokud si jej chcete vychutnat nyní, nechte jej vydýchat alespoň 1 hodinu.