V roce 1875 se v dublinském Great Whisky Fire náhle vznítilo 5000 sudů whisky uložených v Maloneově celním skladu. Historie vypráví, že to bylo osamělé zaječení „hořícího prasete“, které vyvolalo poplach a zachránilo město a whisky.
O více než sto let později se zrodila irská whisky Flaming Pig na počest „The Pig That Saved Irish Whiskey“.
Flaming Pig je duchovním dítětem Joeyho a Flor, dvou borců z nápojového průmyslu z Irska, kteří viděli mezeru na trhu s nekomplikovanou irskou whisky, která poskytuje více chuti a charakteru než běžné značky.
Po smíchání whisky Flaming Pig zraje v intenzivně vypálených sudech po dobu 6 měsíců, poté se ředí čistou pramenitou vodou do lahvovací síly. Dřevitá, karamelizovaná chuť ze sudů znamená, že se pije stejně snadno jako bourbon, ale přesto zůstává výrazný irský projev.