Dubonnet je oblíbený nápoj královny Alžběty II. Ta si jej nechává míchat s Ginem, poměrem 2/3 Dubonnet a 1/3 Gin.
V roce 1846 vytvořil Sir Joseph Dubonnet, pařížský obchodník s vínem a chemik, aperitiv Dubonnet Rouge. Jeho patentovaná směs se stala oblíbeným léčivým aperitivem po celém světě.
Dubonnet je vytvořen pomocí unikátní receptury. Zde jsou základní 4 faktory, jež vytvářejí ikonickou chuť Dubonnetu:
Základ je tvořen červeným vínem - jedná se o směs hroznů-RubyRed a Rubicabernet. Bílá odrůda Alexandrijský Muškát mu poskytuje bohatou a vyváženou chuť.
Patentovaná směs bylinek a koření mu propůjčují komplexnost chuti a silné tělo.
Kůra chinovníku - originální léčivá složka získaná z kůry chiniovníku mu propůjčuje suché tříslovinové tóny.
Pro dosažení ideální sladkosti se používá pouze třtinový cukr