Dom Perignon P2 2006 Vintage Champagne zrál neuvěřitelných patnáct let ve sklepích.
Síla jemného bohatství spojená v napětí mezi svěžestí a mineralitou tíhne k éterickému dojmu. Evokuje tekuté zlato, umocněné energií světla. Tato nová rovnováha nás přenese do nových sfér se stále většími výškami a ukazuje budoucnost velkého šampaňského.
Koncept Plénitude (původně Oenothèque) se v Dom Pérignon vyvíjel mnoho let. Po prostudování přirozeného průběhu zrání, ke kterému ročníkové šampaňské dochází, zjistil vinařský tým, že spíše než se neustále a lineárně zlepšovat (jak je tomu u mnoha vín), vyvíjí se a zraje ve třech definovaných fázích svého života. První vydání (P1) přichází přibližně 8 let po sklizni a je to styl, který většina spotřebitelů zná. Druhá fáze (P2) trvá zhruba 15 let a během této doby učiní cuvée hluboký skok na novou úroveň kvality, kde se bude zdokonalovat po mnoho let. Konečně, třetí Plénitude (P3) uvidí šampaňské stárnout dalších 20-30 let, dokud nedosáhne svého konečného vrcholu.