Damoiseau je značka rumů z Karibiku. Tmavé i světlé rumy jsou vyráběny tradiční technikou a stou největší péčí. Zrají několik let v dubových sudech, které dříve obsahovaly bourbon. Rumy mají vždy skvělou chuť, ve které se snoubí různé chutě, například chuť vanilky a voňavého dřeva, které v úvodu postupně přechází do chutě skořice a černého pepře. Rumy jsou velmi vyvážené. Mají buďto čirou barvu nebo krásně teplou jantarovou. Hodí se k přímému popíjení nebo jako součást různých koktejlů.
Palírna Damoiseau, která se nachází v zeleném srdci Le Moule. Byla založena v 19. století rodinou Rimbaudových a původně byla známá jako palírna Bellevue au Moule. Je zajímavé, že hlavní produkcí byl především džem a cukrovinky. Rum se pod vedením Rogera Damoiseau vyráběl jako vedlejší produkt.
V roce 1968 Roger Damoiseau vystřídal otce a pokračoval v rozvoji rodinného podniku. Přesunul hlavní výrobu na destilaci rumu a díky rostoucí aktivitě s ním začali spolupracovat jeho tři synové Hervé, Jean-Luc a Sandrine. Palírna Damoiseau je v současnosti jedna z největších guadeloupských palíren. Vyrábí jeden z nejtradičnějších agricole rumů v Karibiku. Damoiseau Age 14 ans je skvělou ukázkou toho, jak dobře to umí.