Francouzské šumivé víno kombinuje odrůdy Chardonnay pro jemnost, Cabernet Franc pro hebké ovocné tóny a u nás méně známou odrůdu Chenin, kterou pocítíte zejména ve svěžím zakončení. Hrozny z údolí Loiry se po ruční sklizni zpracovávají metodou, která se využívá při výrobě šampaňských vín, tedy druhotnou fermentací přímo v láhvích, kde víno zůstává na kalech minimálně 15 měsíců.
Výsledkem náročného výrobního procesu je zlatavá barva a bohaté aroma briošek, citrusů, mandlí a dalších suchých plodů. Na patře perlí spoustou jemných bublinek se sametovou strukturou a v závěru je dokonale osvěžující s notami jablek a hrušek. Příjemně ovocný crémant se skvěle hodí jako aperitiv nebo ke slavnostnímu přípitku, doprovodí ale také ryby, korýše či dezerty. Nejlépe mu to sluší při teplotě 6 - 8°C.