Maliny a jahody následované ovocným „výbuchem“ v ústech. To je Clos Domaine Zweigelt Rosé odrůdy Zweigeltrebe lichtenštejnsko-rakouského vinařství Liechtenstein Kellerei. Ovocné nóty jsou tady navíc jemně zakulacené, což lahvi dodává lehce jogurtový „šmrnc“. Díky takřka nulovému zbytkovému cukru ale víno zůstává svěží a jiskřivé. Je tak skvělým doplňkem, v jehož společnosti můžete strávit celý den a noc.
skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Clos Domaine Zweigelt Rosé Qualitätswein 2018 0,75l 12%
V PRAZE
A IHNED K ODESLÁNÍ
PO PRAZE DO 90 MINUT
NÁKUPU NAD 5 000 Kč
Jak může být vinařství lichtenštejnsko-rakouské? V případě Liechtenstein Kellerei úplně snadno. Vinařství je od svého založení v roce 1436 ve vlastnictví lichtenštejnské knížecí rodiny. Ta vedle knížecích vinohradů v hlavním městě Vaduzu vlastní na 15 000 hektarů půdy v sousedním Rakousku. A nemalá část této půdy jsou právě vinohrady, z drtivé většiny na vynikajících polohách.
V Rakousku mají Lichtenštejnové své sídlo na zámku Wilfersdorf ve stejnojmenné obci vinařského regionu Weinviertel. Jeho vinné sklepy dobře znají milovníci vína nejen z Rakouska a Lichtenštejnska. Právě zde enologové Josef Weinmeyer a Gottfried Preier zpracovávají sklizené hrozny, na jejichž kvalitu a růst v průběhu celého roku dohlížejí. Přesně proto, aby pak mohli vyrobit jedinečná vína s typickým charakterem odrůdy i terroir.
Zásadou obou „mistrů vína“ je, aby do vína zasahovali co nejméně a nechali spíše naplno rozvinout jeho vlastní potenciál. Jedině tak může výsledný produkt odrážet jedinečné regionální a klimatické podmínky. V tomto ohledu je nicméně důležité chovat se vůči vinohradu ekologicky a půdu nevyčerpávat. Agronomové vinařství proto zpět do vinohradů dodávají organický materiál, aby doplnili živiny i pro další generace keřů révy. Dlouhodobá tradice a zkušenosti zde převažují nad honbou za ziskem.
Z růžového vína Clos Domaine Zweigelt Rosé tedy určitě nebudete zklamáni. Aby zachovali žádoucí svěží charakter vína, zvolili enologové pouze jednohodinovou maceraci a lehké vylisování pomocí pneumatického lisu. Ve vínu poběhlo jablečno-mléčné kvašení, které přeměnilo agresivní jablečnou kyselinu na kyselinu mléčnou.
Kyselina mléčná je pro některé typy růžových vín typická. Ovocné nóty, zejména jahodové, malinové čí višňové jemně zakulacuje a dodává jim lehce jogurtový „šmrnc“. Podobně je tomu i v případě tohoto rosé. Díky takřka nulovému zbytkovému cukru ale víno zůstává svěží a jiskřivé a je tak skvělým doplňkem, v jehož společnosti můžete strávit celý den a noc.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.