Vinařství Liechtenstein Hofkellerei knížat lichtenštejnských má dvě „větve“. Jednou je knížecí vinice v lichtenštejnském hlavním městě Vaduzu a přiléhající vinné sklepy, druhou pak vinohrady a vinné sklepy v rakouském Wilfersdorfu v prestižní vinařské oblasti Weinviertel.
Zde dává klima, pro něž jsou charakteristické mrazivé zimy a horká, suchá léta, vzniknout šťavnatým bílým vínům s typickou živou kyselinkou. Daří se zde zejména odrůdám Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Muškát Ottonel, které Lichtenštejnové také nejvíce pěstují a jsou spolu se Sauvignon Blanc páteří tohoto vína.
Na zámku Wilfersdorf, který je sídlem Lichtenštejnů v oblasti, není zdaleka zajímavá jen jeho historie. Davy sem láká také kvalita vína, kterou jsou místní vinné sklepy pověstné. V roce 2011 prošlo vinařství Hofkellerei Wilfersdorf kompletní rekonstrukcí a nyní v sobě spojuje jak úctu k rodinné tradici a historii pěstování a výroby vína, tak moderní přístupy. Enologové Gottfried Preier a Josef Weinmeyer tady mají ideální podmínky k výrobě nadstandartních vín, jimiž je vinařství proslulé.
Clos Domaine Quartett Cuvée tvoří odrůdy Sauvignon Blanc (46,5%), Muškát Ottonel (23,8%), Ryzlink rýnský (22%) a Veltlínské zelené (8%). Všechny je ve víně i bezpečně určíte.
Základem je aromatický Sauvignon, který vínu propůjčuje ovocité aroma zejména zelených jablek a melounů, podobný projev má i Veltlínské zelené, díky kterému má víno lehce kořenitý závěr. Muškát Ottonel se postaral o výrazné aroma sladších hrušek a díky Ryzlinku rýnskému a jeho typické intenzivnější kyselince zůstává víno svěží a šťavnaté a vybízí k dalšímu napití.
Užijte si tento vinný „košík plný ovoce“ coby aperitiv nebo jako doprovod pokrmů z drůbeže a ryb.