Legenda mezi vermuty, kterou si údajně rád vychutnával i samotný Giacomo Casanova. Italský Cinzano Vermouth Rosso je základem bezpočtu míchaných drinků, jako je třeba Negroni, ale vychutnáte si ho i samotný. Nejvíc mu to sluší na ledu, jen tak nebo se střikem sody.
Temně rudý vermut se vyrábí se ze základu kvalitního italského červeného vína, alkoholu a cukru, v němž se pak louhuje tajná kombinace bylinek a koření. Přesné poměry neznáme, ale najdete v něm muškátový oříšek, koriandr, jalovec, pomerančová kůra, hřebíček a zejména pelyněk.
Ve vůni Cinzano Vermouth Rosso dominují vanilka, tmavé třešně a trocha krémového karamelu. Na patře je dokonale jemný, v počátku nasládlý, ale postupně přechází do komplexních hořkých not. V závěru převládají bylinné tóny pelyňku.
Vychutnejte si parádní vermut z Turína.