Krásný čaj s krásným názvem. Zelený šnek pochází z čínské oblasti Kuang-si, kde je už tradičně pěstován v poměrně vysoko položených zahradách. Svůj romantický název získal podle tvaru jemných čajových lístků připomínajících po usušení právě zelenou šnečí ulitu. Samotná čajová klubíčka přitom nádherně voní, ještě lepší zážitek ale přichází po zalití horkou vodou. V nálevu se ukáže celé spektrum zajímavých chutí – od tradičních rostlinných tónů po jemné stopy ovoce. Kvalitní a poměrně limitovaný kousek.
Příprava: V poměru 150 ml na 1 čajovou lžičku lístků zaléváme vodou o teplotě 70–80 °C. Ideální doba louhování je okolo 3–4 minut. Poté přecedíme, podáváme, vychutnáváme. Greensnail je vynikající i v druhém a třetím nálevu.