Gunpowder, v českém překladu střelný prach, si svůj název vysloužil podle podoby sušených, posléze pražených, a nakonec zpravidla ručně svinovaných lístků. Třaskavý název zároveň vystihuje i vůni a chuť, Gunpowder Temple of Heaven je totiž hodně výrazný kousek se zajímavě kouřovou a příjemně nahořklou stopou. Skvělý čaj světlé barvy, který člověka nakopne i na několik hodin.
Příprava: V poměru 150 ml na 1 čajovou lžičku lístků zaléváme vodou o teplotě 70–80 °C. Ideální doba louhování je okolo 3–4 minut, vzhledem k výrazné chuti doporučujeme vyzkoušet jak silnější (5 minut a více), tak slabší varianty (2–3 minuty). Poté klasicky přecedíme, podáváme, vychutnáváme. Gunpowder – Temple of Heaven je vynikající i ve druhém a třetím nálevu.