Pražský bar Bugsy´s se stal průkopníkem české koktejlové kultury, do níž přinesl řadu originálních nápadů. Jedním z nich, v roce 2016, bylo zahájení řady DNA Bugsy´s ginů.
Od té doby se rok co rok v lihovaru Martina Žufánka odehrává rituál. Tým baru nebo jeho část se vypraví do Boršic, aby byli jeho členové osobně přítomni „založení ginu“, nasypání směsi bylin a koření do velejemného lihu z Kojetína. Směs přenocuje v nerezových nádobách a poté je „průtahově redestilována“.
Je to pak radost, když vzniknou vynikající giny, které mají každý rok jinou unikátní chuť:
Bugsy's DNA Gin vol. 2
V receptuře se představilo santalové dřevo a libeček (Liebe Czech!). Libeček je jedno z nejtradičnějších českých koření, které vám připomene nedělní oběd u maminky. Vůni domova. Vůni domovského baru. A santalové dřevo vás přesune k barovému pultu, stolu a do těžkých kožených křesel. Vůni Bugsy’s baru.
Bugsy's DNA Gin vol. 3
Třetí edice obsahuje exotické kumquaty (plody připomínající malé pomeranče) a zelený čaj s názvem Dračí vlas.
Bugsy's DNA Gin vol. 4
Bugsy’s DNA gin tentokrát obohatila bazalka posvátná, šalvěj lékařská, plody černého bezu a čerstvá kůra bergamotu. Svou stopu v dědičné informaci Bugsy’s DNA ginu zanechal spolu s celým týmem i dlouholetý doorman baru, Jiří. Gin je překrásně aromatický, výrazný a záměrně nefiltrovaný s bohatou stopou všech použitých bylin, ze kterých nejvíce charakteru dodává bergamot s pepřem.
Bugsy's DNA Gin vol. 5
Bugsy's DNA gin Vol.5 je věrný stylu svých předchůdců, ale speciální tím, že obsahuje větší než malé množství čerstvé kůry pomela a bergamotu. Jedinečné aroma získal gin díky cedrovému dřevu a jasmínu. Výjimečnost prohloubily borůvkové listy.
Bugsy’s DNA Gin 25th anniversary
Speciální edice k 25. narozeninám Bugsy's Baru. Gin byl vystavěný na oblíbených surovinách více než 60 současných i bývalých lidí z Bugsy's Baru a to z něj dělá nejkomplexnější gin, který u Žufánků kdy destilovali.