Ostrov Islay proslul parádně nakouřenou whisky. Whisky, která poznala drsnou skotskou ruku i vřelé srdce. Palírna Bruichladdich tvoří protiváhu automatizovanému průmyslu. Tahle destilerie je nejmenší na ostrově a přesto je tu největším soukromým zaměstnavatelem. Vše se delá po staru a počítače byste ve výrobě hledali marně. Nejpokročilejší mašinou v palírně je nejspíš platební terminál v obchůdku.
Kousky Port Charlotte jsou vyráběny za použití sladu nakouřeného na slušných 40 PPM. Na konci pomalé destilace na vysokých kotlích s úzkým hrdlem je bohatá, aromatická whisky s elegancí a nezaměnitelným charakterem. Odpočívá v sudech na březích jezera Loch Indaal, kde je vystavená mořskému vzduchu i nestálému klimatu skotského západního pobřeží. Na každý sud tu pečlivě dohlíží zaměstnanci palírny. Port Charlotte je ztělesněním autentické přírodní whisky, ovlivněné jen dubovým dřevem a přirozeným plynutím času.
Port Charlotte 10 year old vyrobili lidé, ne počítače. Lidé, kteří trpělivě vyčkali okamžiku, kdy dosáhla naprosté dokonalosti. Její vůně vás dovede na pobřeží Atlantiku. Kouřové aroma se mísí s čerstvým mořským vánkem a dubovým dřevem. Pod suchým, zemitým rašelinným kouřem se objevují tóny karamelu, vanilkového pudinku a dotyku koření – zázvoru, muškátového oříšku a hřebíčku. Kapka vody odhalí svěží citrusy, divoký tymián a vřes.
Na patře je jemná a hebká. Kudrlinky rašelinného kouře se obtáčejí kolem sladkých dřevitých tónů v doprovodu kokosu, vanilky, citrusového medu, uzených ústřic a sluncem vysušeného slaného písku. V závěru zůstává kouřová, ale zároveň sladká s tóny měkkých karamelek, ječmenného sladu, pomerančů, manga a banánového koláče s podtónem dubového dřeva. V pozadí se mihnout ještě zralá jablka a meruňky zalité kouřovou vlnou.
Výrobce:
Bruichladdich Distillery CO Ltd, Isle of Islay Argyll, Scotland PA49 7UN, Spojené království (Skotsko)
Složení:
single malt whisky, voda
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.