Prosecco Extra Dry Bosco del Merlo se vyrábí z hroznů Glera a Pinot Nero pocházejících z historické oblasti Prosecco. Oblast, kde se mimořádně vhodné mikroklima dokonale snoubí se starobylým terénem. Precizní postupy, jako je klonální selekce a ruční sklizeň, vedou k výrobě tohoto prestižního CRU. Sklizeň hroznů probíhá v noci, během druhé dekády září.
Ve sklepě Bílá vinifikace, jemné lisování hroznů, k extrakci pouze květového moštu. Po statické dekantaci následuje fermentace při kontrolované teplotě po dobu cca 10 dnů při 14-16°C. Následně víno zraje na kalech 3 měsíce. Druhotná fermentace probíhá v tlakových nádobách po dobu minimálně 60 dní. Tím je dosaženo ušlechtilé bubliny, jemné a krémové.
Bosco del Merlo Prosecco Millesimato DOC Extra Dry má slámově žlutéu barvu se zelenkavými odlesky. Perláž je mimořádně jemná, ušlechtilá a perzistentní. Elegantní vůně připomíná hrušky a zelená jablka, v pozadí nalezneme květinový nádech a mátu. V ústech je mírně aromatické s bohatou chutí a překvapující mineralitou, která dodává svěžest tomuto jedinečnému prosecu.