V 19. století si lidé při doplňování energie uměli poradit trochu jinak. V italských domácnostech se často používal žloutek smíchaný s alkoholem jako “koktejl” bohatý na vitamíny a proteiny. Tahle tradice prošla mnoha upgrady až k dnešní podobě likéru Bombardino Trentine. Likér se vyrábí z hutného mléka z regionu Trentino, žloutků, cukru a kvalitního rumu. Je to vlastně takový italský vaječný koňak.
Bombardino se nejdříve proslavilo na italských sjezdovkách jako nápoj perfektní na zahřátí. Ohřátý na 45 °C, ve skle se slušnou čepicí šlehačky, funguje dokonale pro rozproudění krve. V létě si ho vychutnáte v kombinaci se zmrzlinou, v mražených dezertech, v kávě nebo je tak samotný s ledem.
Barva Bombardina Trentine je sytě žlutá, zlatá. Chuť je jemná, sametová, intenzivní a příjemná.
Výrobce:
Czechoslovak Spirit s.r.o., Václavské námestí 846/1, 110 00 Praha 1, Česká republika
Složení:
MLÉKO, cukr, bílý rum, VAJEČNÝ ŽLOUTEK (10%), VAJEČNÝ BÍLEK, barviva: E102, E110, aroma
Alergeny:
Vejce a výrobky z nich,Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)