Nezávislé stáčení velmi žádané single malt whisky Bimber od neméně oblíbených bratrů.
Po založení jednoho z předních světových whisky barů v Dornochu se Phil a Simon Thompsonovi, lépe známí jako Thompson Brothers, rozhodli udělat krok dále a začít vyrábět vlastní whisky přímo v Dornoch Castle Hotel. Bratrům pomohli malinkou palírnu rozjet lidé z celého světa díky úspěšnému crowdfundingu. Zatímco bratři čekali, až první whisky dozraje v sudech, vyráběli organický gin a také začali působit jako nezávislá stáčírna whisky z jiných palíren. A měli štěstí i na whisky z londýnské palírny Bimber.
První sudy byly v palírně Bimber položeny 26. května 2016 a o tři roky později vydali svůj první single malt. To byla vůbec první whisky, která byla destilována a stáčena v Londýně po více než sto letech! Palírna si získala přízeň milovníků whisky i svým přístupem „farm-to-bottle“: 100 % ječmene totiž získává od jediného výrobce a používá tradiční podlahové slady a techniky pomalé fermentace. Destilace probíhá v malých destilačních kotlích, které byly vyrobeny společností Hoga ze Španělska.
Tato láhev v omezeném počtu pouhých 250 kusů je tak výsledkem poctivé spolupráce dvou sympatických rodin. O whisky Bimber je navíc od vydání úplně první láhve stále velký zájem