Bacardi rum se vyrábí z cukrové třtiny na rozdíl od svého “tuzemského” bratrance, který odvozuje své počátky od brambor. Otcem Bacardi byl obchodník s vínem Don Facundo Bacardi Massó. V jeho časech, polovině 19. století, byl rum drsným pitím pro piráty, muže sklízející třtinu či přístavní dělníky.
BACARDI Black rum je chutnou, elegantní a prémiovou tváří BACARDI. Dnešní chuť tohoto rumu byla dosažena díky pokusům Dona Bacardiho s destilací, fermentací, prvotní surovinou, míchací technikou a se skladováním rumu v dubových sudech. Jako zásadní inovaci přidal filtraci dřevěným uhlím, aby odstranil nečistoty vzniklé destilací. Časem vyprodukoval druh rumu, který byl vyzrálejší, jemnější a celkově lahodnější.
Bez zajímavosti není ani fakt, že byl karibskými piráty používán jako dezinfekční prostředek na zranění utržená v boji. V roce 1862 byla založena společnost Bacardi, jejíž “inovované” produkty se časem dostaly do celého Evropou “civilizovaného” světa.