Osito&Co

Revoluční cukrovinka vznikla na Baskické univerzitě ve spolupráci s odborníky a díky grantu. 

Dá se alkohol i jíst? Tuto otázku si položili Ander, Tamar a Julen, mladí (23 let) stvořitelé gumových medvídků s alkoholem. Produktu, který od samého začátku sklízel pochvaly i kritiku. Cukrovinky tohoto malého startupu se začaly prodávat pod názvem OSITO&co. Cukrovinky s 15% obsahem alkoholu. Pár kamarádů, kteří se poznali na univerzitě, si na jedné párty řeklo: „Máme rádi pařby, máme rádi lidi, máme rádi gumídky – tak proč to nespojit?” A tak vymysleli způsob, jak alkohol také jíst. Tamar, spoluzakladatelka OSITOS&co a mladá studentka práv a ekonomie, přiznala, že přešla z drinků na medvídky částečně proto, že „mají míň kalorií a jsou bezlepkoví“. Dodává také, že s medvídky jsou párty, na kterých se objeví, ještě zábavnější, protože se ji na ně vyptává snad úplně každý, ať přijde kamkoliv.

Vývoj trval téměř dva roky, během nichž museli OSITOS&co „experimentovat s tisíci a tisíci medvídků”. Ander Méndez ale ujišťuje, že „během vývoje nebyli zraněni žádní medvědi.”