Vína Tramín červený

Vychutnejte si kvalitní vína z jedné z nejstarších odrůd. Bílá vína Tramín červený mají zlatožlutou barvu a voní jemně po koření, červeném bezu, medu, rozinkách a skořici. Chuť Tramínu je obvykle plná, aromatická, s nižším obsahem kyselin a cukru. Objevujte vína odrůdy Tramín červených od skvělých vinařů, jako je například Víno Cibulka nebo Sonberk.


KAMENNÁ PRODEJNA
V PRAZE
97 % ZBOŽÍ SKLADEM
A IHNED K ODESLÁNÍ
EXPRESS DODÁNÍ
PO PRAZE DO 90 MINUT
DOPRAVA ZDARMA PŘI
NÁKUPU NAD 5 000 Kč

Historie pěstování odrůdy vína Tramín červený

Tramín červený patří mezi nejstarší odrůdy vůbec. Pravděpodobně se pěstuje od pradávna. I proto není úplně jasné, jak odrůda vznikla. Podle výzkumu vědců má Tramín červený hodně blízko révě lesní, která roste divoce. S největší pravděpodobností jde o křížence již zaniklých odrůd. A už vůbec není jasné, z jaké země Tramín červený pochází. Mnozí se domnívají, že je odrůda tohoto bílého vína pojmenovaná po městečku Tramin v Tyrolsku. Ale všechno to jsou jenom spekulace. 

Tak či tak, odrůda Tramín červený je oblíbená mezi šlechiteli i milovníky bílého vína, protože díky ní vznikla vína jako Sauvignon, Pálava nebo Solaris. Tramín červený bývá polosuché víno, které má velmi příjemnou chuť. 

Charakteristika Tramínu červeného

Barva hroznů odrůdy Tramín červený je narůžovělá. Proto najdete v názvu tohoto bílého vína název “červený”. Tramín červený má typickou vůni a chuť, podle kterých tuhle odrůdu bezpečně poznáte. Kvalitní bílé víno Tramín má kořenité aroma, které doplňují tóny medu nebo květin. Chuť Tramínu červeného je harmonická, sladší a má krásný dlouhý dozvuk. 

Tramín červený je vhodné podávat při teplotě 8 až 12 °C a hodí se k předkrmům, paštikám, rybám nebo k sýrům. Sladší vína můžete servírovat také jako aperitiv. 

Vybírejte kvalitní bílá vína odrůdy Tramín červený od zahraničních a českých vinařů. Na vaše.