Tipy na květinové koktejly

29. 3. 2016

Víte, že kolem sebe máte spoustu krásných a jedlých květin? Ty můžete použít nejen do salátů, ale třeba i k přípravě krásného jarního drinku. Přírodní ingredience spolu s květinovou výzdobou vytvoří svěží kombinaci, zkuste takové drinky namíchat přátelům při letní zahradní party a uvidíte, že sklidíte úspěch.

Hodně květin od růží po orchideje je jedlých, některé mají dokonce příjemně nasládlou chuť. Z jednoduchého drinku můžete malou variací vyrobit roztomilé umělecké dílo.

Růžové Martini

Jak už asi tušíte, půjde zde o královnu květin, růži. Budete potřebovat:

  • 0,5 šálku vody
  • 3,5 šálku vodky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 4 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 0,5 čajové lžičky růžové vody
  • kostky ledu
  • jedlé růžové okvětní lístky

Vodu smíchejte s cukrem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidejte vodku, citronovou šťávu a růžovou vodu. Vše nalijte do šejkru s ledem a pořádně promíchejte. Výsledný objem by měl stačit na 2 martini sklenice. Ozdobte plátkem růže.

Šumivý černý rybíz

Violku zahradní můžete použít nejen do salátu, ale i do následujícího šumivého koktejlu. K jeho přípravě budete potřebovat:

Všechny ingredience kromě Prosecca a květin smíchejte v šejkru s ledem, rozdělte do sklenic, zalijte Proseccem a dozdobte květem violky.

 

Rudý pomeranč s orchidejí

  • 6 cl ginu
  • 3 cl džusu z červeného pomeranče
  • 1,5 cl citronové šťávy
  • 1,5 cl medového sirupu (díl medu a díl teplé vody)
  • 2 kapky pomerančového bitteru
  • orchidej

Všechny ingredience kromě květu promícháme v šejkru s ledem. Vlijeme do sklenice a ozdobíme květem orchideje.

Zdroj obrázků: proflowers.com