skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Jan Zlámaný
Svoji gastronomickou pouť jsem započal před více než deseti lety v jedné z nejstarších ostravských čajoven. Tam jsem během studií pět let pracoval a ke konci ji vedl i jako provozní. Od té doby mě láska k čaji provází i v rámci barmanského řemesla.
V Praze jsem původně zakotvil v hudebním klubu v Letňanech. Obcházel jsem prezentace a produktová školení, abych se dovzdělal, a přibral si i barmanský kurz. Po dvou letech jsem odjel na zimní sezonu do Pece pod Sněžkou a poprvé se tam v hotelu postavil za koktejlový bar. Pak už jsem zakotvil v hlavním městě. Byl jsem u otevření Crazy Daisy, pomáhal vést bar na Manifesto Market a jako šéfbarman jsem stál za barem La Valmont Club & Lounge.
Během své kariéry jsem se účastnil mnoha barmanských soutěží na národní i mezinárodní úrovni a stal se aktivním členem České barmanské asociace, hlavně sekce Czech Teatenders, kde působím jako garant juniorských soutěží a lektor pro pedagogy. Od září 2020 působím jako brand ambassador značek Monin a iSi. V magazínu Alkohol.cz vám servíruji recepty na parádní drinky a zajímavosti ze světa alkoholu.

Parádní drink bez jediné kapky alkoholu? Namíchejte si lehký nealko koktejl Garden Fizz a užijte si šťavnatou kombinaci bylinného dealkoholizovaného vína, okurek a toniku.

Spritzy patří k nejoblíbenějším koktejlům. Jsou lehké, svěží a skvěle hasí žízeň. A díky nealkoholickým vínům si je můžete užít i s čistou hlavou. Vyzkoušejte recepty mistra baru, Jana Zlámaného.

Věděli jste, že u zrodu Světového dne koktejlů stál slavný český barman? Vyzkoušejte recepty na 2 skvělé drinky a oslavte ho s námi. Na zdraví!

Odhalte v článku z pera mistra baru tajemství alkoholických i nealkoholických twistů. Drinků, u kterých je něco trochu jinak, než má, a je to velká paráda.

Horké maliny. Tekutá láska. Zapomeňte na čaj a servírujte návštěvám voňavý nealkoholický punč. Připravíte ho za minutku a chutná vskutku neodolatelně.

Okázalé koktejlové večírky v sídlech americké smetánky, jaké známe z velkofilmů, jsou už minulostí. Kde se ale vzaly? A proč se teď v moderní podobě vrací? Nahlédněte s námi do tekutých dějin. Tentokrát na téma cocktail parties.

Namíchejte si parádní drink Team Work z parádní whisky Glenfiddich Project XX. Dobrota plná sladkých tónů a jablečné vůně a překvapivě jednoduchá příprava.

Spiced rum, ledový rooibos, bezinkový likér. Namíchejte si kořeněný a dokonale osvěžující long-drink s nádechem dálek. Pirátský ledový čaj je velká paráda!