Hurricane

16. 4. 2015

Tento koktejl pochází z New Orleans z období druhé světové války, kdy byly zásoby skotské whisky značně omezené a barmani na tuto skutečnost museli urychleně reagovat. Tak vznikl i tento vynikající koktejl z rumu.

Koktejl Hurricane nepatří mezi oficiální koktejly Mezinárodní barmanské asociace, proto se recepty od sebe mohou vzájemně lišit. My vám však uvedeme ten nejrozšířenější recept.

Budete potřebovat následující ingredience:

  • 6 cl bílého rumu
  • 6 cl tmavého rumu
  • 3 cl citronové šťávy
  • 3 cl pomerančové šťávy
  • 6 cl čerstvé ovocné šťávy dle vašeho výběru
  • lžičku grenadiny
  • lžičku sirupu (půl na půl voda a cukr)
  • led

Všechny ingredience nalijte dohromady do shakeru a přidejte led. Důkladně promíchejte a posléze přes sítko nalijte do vysoké sklenice, do které předem dejte led. Na závěr můžete ozdobit plátkem pomeranče a třešní maraschino, přidejte brčko a servírujte.