Cryo vodka

20. 8. 2016

Slovo „cryo“ pochází z řečtiny a znamená „ledově vychlazená“. My vám dnes představíme prémiovou vodku, která se zrodila u nás v České republice zásluhou Ing. Petra Švece, který je celoživotním milovníkem a znalcem vodky. Kromě toho, že miluje vodku, je také chemik a podnikatel, který přes padesát let sbíral různé postupy výroby vodky, nabíral zkušenosti a získával znalosti a nakonec si ke svým 70. narozeninám nadělil tento skvost v podobě Cryo vodky.

Tahle vodka není tedy žádná „rychlokvaška“, vznikla až po dlouhodobém a náročném procesu zkoumání a pokusů, aby nakonec splnila náročné představy svého tvůrce o chuti a kvalitě.

Cryo vodka

Základní surovinou pro výrobu této vodky je melasa, kterou znají především znalci rumů. Tato melasa je ale z cukrové řepy (k výrobě rumů se používá třtinová), vzniká jako vedlejší produkt při vzniku řepného cukru. Z této melasy je pak destilován vysoce kvalitní 92× destilovaný líh. K tomuto lihu je přidána voda, která je pomocí membránového čištění dokonale zbavena všech nežádoucích látek.

Jelikož byly pro výrobu vodky použity mimořádně čisté suroviny, můžete s Cryo vodkou strávit příjemný večer, který nemusí poznamenat kvalitu následujícího dne ;) Cryo vodka je nejlepší ledově vychlazená, ale na místě s ní rozhodně nezamrznete.