skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Novinky, zajímavosti a doporučení lahví z celého světa
Namíchejte si rumový shooter Chupito. Stačí dvě ingredience a můžete servírovat stylového panáka se svěží chutí limetek, který rozproudí každou párty. Tady máte recept.
I v u nás se pálí parádní whisky. Vydejte se s Petrem Pulkertem a jeho Whisky kompasem objevit krásy české whisky Gold Cock, Old Well a lahůdky z dalších palíren.
Co je to blending? K čemu se používá? A jak funguje? Nahlédněte s Radkem Navrátilem do rumové alchymie a poznejte tuhle tajemnou fázi výrobního procesu.
Zelený čtvrtek si žádá zelený drink. Vyzkoušejte netradiční variaci legendárního Aperol Spritzu se skvělým italským likérem P31 Aperitivo Green.
Jak se vyrábí takový sud pro skladování alkoholu? A jaké sudy se nejčastějši používají ke zrání rumů? Čtěte nový článek s vůní dřeva od Radka Navrátila.
Chystáte se do investičního portfolia zařadit sběratelský alkohol? Přečtěte si, jak vybírat láhve, kde bezpečně nakupovat a prodávat i na co si při tom dát pozor.
Projděte se s Honzou Vlasákem po chuťové mapě ginů a objevte nové obzory. Které stojí na klasickém jalovci a které se vymykají? A které by vám neměly utéct?
Kde a kdy se zrodilo umění destilace? A jak to bylo s pálením alkoholu v českých zemích? Užijte si destilovaný výlet do historie s Radkem Navrátilem.
Na výslednou chuť whisky má vliv celý výrobní proces. Podpis sudů je ale nejvýraznější. Nahlédněte s průvodcem Petra Pulkerta do alchymie zrání.
Nová limitovaná edice rumu Don Q dozrávala v sudech po portském víně. Přečtěte si recenzi a pak ochutnejte. Ale neváhejte dlouho, do Evropy jí dorazilo jen 2982 láhví.
Čím starší tím lepší? Nebo je to čím tmavší, tím lepší? Přečtěte si, jak je to doopravdy v článku věnovaném nejčastějším mýtům o rumu.
Zahajte jarní sezónu s parádními koktejly. Honza Vlasák pro vás přichystal netradiční Ginové Mojito, svěží Gin Fizz, Gimlet a fialkový Aviation. Dáte si?
Co je agricole? Jak probíhá zrání v systému solera? A co u rumů znamená zkratka XO? To vám prozradí první část rumového slovníku našeho ambasadora Radka Navrátila.
Kde se v peated whisky bere typický podpis kouře? Jak se měří stupeň nakouření? A jaké jsou typy kouřovek? Přečtěte si článek Petra Pulkerta.
Chcete nahlédnout hlouběji do tajů tekuté třtiny? Rumový ambasador Radek Navrátil pro vás připravil výběr hned několika zajímavých knih, kde můžete začít.
Irská whiskey je na vzestupu. Jakou má před sebou ještě cestu? A co z irské produkce stojí za ochutnání? Čtěte článek našeho ambasadora, Petra Pulkerta.
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o ginu. Z čeho a jak se vyrábí? Kde má své kořeny a jak se liší London Dry a Old Tom? A co domácí výroba za prohibice?
Co znamená slovo „proof“ na rumových láhvích? Kde se tohle označení vzalo a co s tím má společný střelný prach? Čtěte v článku našeho rumového ambasadora Radka Navrátila.
U příležitosti Mezinárodního dne irské whiskey se Petr Pulkert rozhodl jednou pro vždy rozseknout letitý spor: Je lepší Jameson nebo Tullamorka? Podívejte se na video v novém článku.
Nadýchejte se mohutného kouře a přidejte se k Petru Pulkertovi na jeho expedici na skotský ostrov Islay. A pak si naplánujte vlastní výlet do legendárních palíren (nejen) peated whisky.
Co se dnes nejčastěji pije? Kam zamířit od líbivých mainstreamových rumů? Článek Lukáše Dvořáka vám prozradí, jaké jsou rumové trendy. A přidá pár tipů.
Diskuse o tom, jestli evropské Primitivo a americký Zinfandel mají společné kořeny, má konečně výsledek. Přečtěte si článek Ivety Steinerové.
Vyrazte s Whisky kompasem na ostrov Islay. Článek Petra Pulkerta je plný praktických tipů, které vám pomůžou snadno naplánovat cestu za skvělou kouřovou whisky.
Nahlédněte s námi do historie jednoho z nejoblíbenějších destilátů. Ginové dějiny jsou dlouhé a plné nečekaných zvratů. Nalijte si skleničku něčeho dobrého a jdeme na to.
Máte doma zásoby vlastních pálenek nebo ovocných dobrot od Žufánka, Kaapla, Hildprandta či Jelínka? Poradíme vám, jak je správně uložit, aby dělaly radost dlouho.
Projeďte se s Whisky kompasem Petra Pulkerta po všech whiskových regionech Skotska a vychutnejte si jeho tipy na nejlepší láhve z Islay, Vysočiny i Speyside.
Jak si nejlépe vychutnat prosecco? S čím ho podávat a z jakého skla? A co koktejly? To všechno a ještě více se dozvíte v článku plném bublinek. Na zdraví!
Vychutnejte si rum v dokonalém souznění s dobrým doutníkem, čokoládou nebo vybraným menu. Tipy na lahodné rumové kombinace najdete v článku Lukáše Dvořáka.
Jak si nejlépe vychutnat whisky? A proč ke každé skleničce nepřistupovat úplně vědecky? Přečtěte si článek Petra Pulkerta o tom, jak je to s pravidly pro pití a degustaci whisky.
8. února slavíme International Scotch Day. Přečtěte si v článku Petra Pulkerta o historii tohoto svátku a oslavte ho sklenkou dobré skotské whisky. Slàinte! Na zdraví!