Novinky, zajímavosti a doporučení lahví z celého světa

Recept na rumový koktejl Chupito
Recept na rumový koktejl Chupito 20.4.2023 | Radek Navrátil

Namíchejte si rumový shooter Chupito. Stačí dvě ingredience a můžete servírovat stylového panáka se svěží chutí limetek, který rozproudí každou párty. Tady máte recept.

Whisky kompas: Česká whisky scéna
Whisky kompas: Česká whisky scéna 18.4.2023 | Petr Pulkert

I v u nás se pálí parádní whisky. Vydejte se s Petrem Pulkertem a jeho Whisky kompasem objevit krásy české whisky Gold Cock, Old Well a lahůdky z dalších palíren.

Rumový průvodce: Blending
Rumový průvodce: Blending 12.4.2023 | Radek Navrátil

Co je to blending? K čemu se používá? A jak funguje? Nahlédněte s Radkem Navrátilem do rumové alchymie a poznejte tuhle tajemnou fázi výrobního procesu.

Recept na Green Spritz – drink nejen na Zelený čtvrtek
Recept na Green Spritz – drink nejen na Zelený čtvrtek 6.4.2023

Zelený čtvrtek si žádá zelený drink. Vyzkoušejte netradiční variaci legendárního Aperol Spritzu se skvělým italským likérem P31 Aperitivo Green.

Rumový průvodce: Dřevěné sudy
Rumový průvodce: Dřevěné sudy 6.4.2023 | Radek Navrátil

Jak se vyrábí takový sud pro skladování alkoholu? A jaké sudy se nejčastějši používají ke zrání rumů? Čtěte nový článek s vůní dřeva od Radka Navrátila.

Investiční alkohol: jak vybrat a kde prodat
Investiční alkohol: jak vybrat a kde prodat 5.4.2023

Chystáte se do investičního portfolia zařadit sběratelský alkohol? Přečtěte si, jak vybírat láhve, kde bezpečně nakupovat a prodávat i na co si při tom dát pozor.

Ginový průvodce: Chuťová mapa ginů
Ginový průvodce: Chuťová mapa ginů 4.4.2023 | Jan Vlasák

Projděte se s Honzou Vlasákem po chuťové mapě gin​ů a objevte nové obzory. Které stojí na klasickém jalovci a které se vymykají? A které by vám neměly utéct?

Rumový průvodce: Destilace
Rumový průvodce: Destilace 31.3.2023 | Radek Navrátil

Kde a kdy se zrodilo umění destilace? A jak to bylo s pálením alkoholu v českých zemích? Užijte si destilovaný výlet do historie s Radkem Navrátilem.

Whisky kompas: Sudy a andělé
Whisky kompas: Sudy a andělé 29.3.2023 | Petr Pulkert

Na výslednou chuť whisk​y má vliv celý výrobní proces. Podpis sudů je ale nejvýraznější. Nahlédněte s průvodcem Petra Pulkerta do alchymie zrání.

Recenze rumu Don Q Double Wood Port Finish
Recenze rumu Don Q Double Wood Port Finish 27.3.2023 | Radek Navrátil

Nová limitovaná edice rumu Don Q dozrávala v sudech po portském víně. Přečtěte si recenzi a pak ochutnejte. Ale neváhejte dlouho, do Evropy jí dorazilo jen 2982 láhví.

Rumový průvodce: Vyvracíme rumové mýty
Rumový průvodce: Vyvracíme rumové mýty 24.3.2023 | Radek Navrátil

Čím starší tím lepší? Nebo je to čím tmavší, tím lepší? Přečtěte si, jak je to doopravdy v článku věnovaném nejčastějším mýtům o rumu.

Jarní ginové drinky
Jarní ginové drinky 21.3.2023 | Jan Vlasák

Zahajte jarní sezónu s parádními koktejly. Honza Vlasák pro vás přichystal netradiční Ginové Mojito, svěží Gin Fizz, Gimlet a fialkový Aviation. Dáte si?

Rumový průvodce: Pojmy rumového světa
Rumový průvodce: Pojmy rumového světa 17.3.2023 | Radek Navrátil

Co je agricole? Jak probíhá zrání v systému solera? A co u rumů znamená zkratka XO? To vám prozradí první část rumového slovníku našeho ambasadora Radka Navrátila.

Whisky kompas: Kouř, rašelina, moře a slzy
Whisky kompas: Kouř, rašelina, moře a slzy 15.3.2023 | Petr Pulkert

Kde se v peated whisky bere typický podpis kouře? Jak se měří stupeň nakouření?​ A jaké jsou typy kouřovek? Přečtěte si článek Petra Pulkerta.

Rumový průvodce: Rumové vzdělání – knihy o rumu, I. část
Rumový průvodce: Rumové vzdělání – knihy o rumu, I. část 13.3.2023 | Radek Navrátil

Chcete nahlédnout hlouběji do tajů tekuté třtiny? Rumový ambasador Radek Navrátil pro vás připravil výběr hned několika zajímavých knih, kde můžete začít.

Whisky kompas: Irská whiskey na vzestupu
Whisky kompas: Irská whiskey na vzestupu 8.3.2023 | Petr Pulkert

Irská whiskey je na vzestupu. Jakou má před sebou ještě cestu? A co z irské produkce stojí za ochutnání? Čtěte článek našeho ambasadora,​ Petra Pulkerta.

Ginový průvodce: Jak se vyrábí gin
Ginový průvodce: Jak se vyrábí gin 7.3.2023 | Jan Vlasák

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o ginu. Z čeho a jak se vyrábí? Kde má své kořeny a jak se liší London Dry a Old Tom? A co domácí výroba za prohibice?

Rumový průvodce: Co znamená označení proof u rumu?
Rumový průvodce: Co znamená označení proof u rumu? 3.3.2023 | Radek Navrátil

Co znamená slovo „proof“ na rumových láhvích? Kde se tohle označení vzalo a co s tím má společný střelný prach? Čtěte v článku našeho rumového ambasadora Radka Navrátila.

Souboj irských whiskey: Jameson nebo Tullamore D. E. W.?
Souboj irských whiskey: Jameson nebo Tullamore D. E. W.? 3.3.2023 | Petr Pulkert

U příležitosti Mezinárodního dne irské whiskey se Petr Pulkert rozhodl jednou pro vždy rozseknout letitý spor: Je lepší Jameson nebo Tullamorka? Podívejte se na video v novém článku.

Whisky expedice na legendární ostrov kouře – Islay 2022
Whisky expedice na legendární ostrov kouře – Islay 2022 1.3.2023 | Petr Pulkert

Nadýchejte se mohutného kouře a přidejte se k Petru Pulkertovi na jeho expedici na skotský ostrov Islay. A pak si naplánujte vlastní výlet do legendárních palíren (nejen) peated whisky.

Rumový kompas: Aktuální rumové trendy
Rumový kompas: Aktuální rumové trendy 23.2.2023 | Lukáš Dvořák

Co se dnes nejčastěji pije? Kam zamířit od líbivých mainstreamových rumů? Článek Lukáše Dvořáka vám prozradí, jaké jsou rumové trendy. A přidá pár tipů.

Primitivo a Zinfandel – bratrovražedný souboj
Primitivo a Zinfandel – bratrovražedný souboj 23.2.2023 | Iveta Steinerová

Diskuse o tom, jestli evropské Primitivo a americký Zinfandel mají společné kořeny, má konečně výsledek. Přečtěte si článek Ivety Steinerové.

Whisky kompas: Jak naplánovat cestu na ostrov Islay
Whisky kompas: Jak naplánovat cestu na ostrov Islay 22.2.2023 | Petr Pulkert

Vyrazte s Whisky kompasem na ostrov Islay. Článek​ Petra Pulkerta je plný praktických tipů, které vám pomůžou snadno naplánovat cestu za skvělou kouřovou whisky.

Ginový průvodce: Historie ginu
Ginový průvodce: Historie ginu 21.2.2023 | Jan Vlasák

Nahlédněte s námi do historie jednoho z nejoblíbenějších destilátů. Ginové dějiny jsou dlouhé a plné nečekaných zvratů. Nalijte si skleničku něčeho dobrého a jdeme na to.

Jak správně skladovat pálenky? Rady a tipy
Jak správně skladovat pálenky? Rady a tipy 16.2.2023

Máte doma zásoby vlastních pálenek nebo ovocných dobrot od Žufánka, Kaapla, Hildprandta či Jelínka? Poradíme vám, jak je správně uložit, aby dělaly radost dlouho.

Whisky kompas: Skotsko, ráj milovníků whisky
Whisky kompas: Skotsko, ráj milovníků whisky 15.2.2023 | Petr Pulkert

Projeďte se s Whisky kompasem Petra​ Pulkerta po všech whiskových regionech Skotska a vychutnejte si jeho tipy na nejlepší láhve z Islay, Vysočiny i Speyside.

Prosecco - jak se pije a k čemu se hodí
Prosecco - jak se pije a k čemu se hodí 15.2.2023

Jak si nejlépe vychutnat prosecco? S čím ho podávat a z jakého skla? A co koktejly? To všechno a ještě více se dozvíte v článku plném bublinek. Na zdraví!

Rumový kompas: Rum a párování s delikatesami
Rumový kompas: Rum a párování s delikatesami 10.2.2023 | Lukáš Dvořák

Vychutnejte si rum v dokonalém souznění s dobrým doutníkem, čokoládou nebo vybraným menu. Tipy na lahodné rumové kombinace najdete v článku Lukáše Dvořáka.

Whisky kompas: Jak pít whisky?
Whisky kompas: Jak pít whisky? 9.2.2023 | Petr Pulkert

Jak si nejlépe vychutnat whisky? A proč ke každé skleničce nepřistupovat úplně vědecky? Přečtěte si článek Petra Pulkerta o tom, jak je to s pravidly pro pití a degustaci whisky.

International Scotch Day
International Scotch Day 8.2.2023 | Petr Pulkert

8. února slavíme International Scotch Day. Přečtěte si v článku Petra Pulkerta o historii tohoto svátku a oslavte ho sklenkou dobré skotské whisky. Slàinte! Na zdraví!

1 ... 3 5 7 ... 16