skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Novinky, zajímavosti a doporučení lahví z celého světa
Rumová mapa vás zavede do destinací, kde vznikají vaše oblíbené destiláty. Vydejte se s naším ambasadorem Lukášem Dvořákem na divokou Jamajku. Šťastnou cestu!
Vychutnejte si kulinární symfonii dokonalého spojení jídla a vína. Nahlédněte do pravidel párování a zkuste naše tipy na skvěle sladěné kombinace.
Palírna Prádlo se vrací na výsluní s novinkou. Desetiletá whisky Prádlo zrála v sudech z českého dubu a sudech po portském. Jak se povedla? Čtěte.
Jaký je rozdíl mezi cachaçou, clairinem a agricole rumem? Co je naopak spojuje? A proč se označují jinak, když jsou si tak podobné? Čtěte v článku Rumového průvodce.
Japonsko, Vietnam, Indie – tam všude se pomalu prosazuje gin. Jaké značky stojí za to ochutnat? Vydejte se s Ginovým průvodcem Honzy Vlasáka do exotické Asie.
Připravte si parádní drinky se zralým rumem Eminente Reserva. A až vás bude honit mlsná, vyzkoušejte rumové crème brûlée po kubánsku.
Rumy z Barbadosu jsou prý ty nejstarší na světě. Vydejte se s článkem Lukáše Dvořáka za tamními palírnami a objevte značky, které stojí za to.
Whisky z Tchaj-wanu drží titul nejlepší single malt světa. Přečtěte si o její výrobě, žíznivých andělích i top palírnách v článku Petra Pulkerta.
Rumy členíme podle různých kritérií. Barva, původ, vstupní surovina… Ale vypovídá to o jejich charakteru? A co nová klasifikace Luca Gargana? Čtěte nový článek Radka Navrátila.
Vydejte se s tekutým průvodcem Honzy Vlasáka za giny z Itálie a Španělska. Nahlédněte do historie a objevte nejoblíbenější značky Středomoří.
Chystáte se letět na Madeiru? Spojte dovolenou s výletem do některé z tamních rumových destilerií. Radek Navrátil pro vás sepsal praktického průvodce.
Whisky od protinožců? U nás pořád trochu exotická záležitost. Ale blýská se na lepší časy. Přečtěte si víc v článku Petra Pulkerta ze série Kudy teče whisky.
Kill Devil? Co má společného zabíjení ďáblů a rum? Víc, než byste si možná mysleli. Vydejte se s Radkem Navrátilem hluboko do rumové historie.
Vydejte se s ginovým průvodcem do Skotska. Jak se vůbec přihodilo, že tu kromě whisky začali vyrábět i parádní giny? Čtěte v článku Honzy Vlasáka.
Rum dnes najdete i v těch nejlepších restauracích. Jak se páruje s luxusními pokrmy? A jak se s ním jídla připravují? Čtěte článek Lukáše Dvořáka o fine diningu.
Chystáte se do Skotska za whisky? Náš ambasador Petr Pulkert pro vás sepsal praktické tipy pro cestu do Speyside. Čtěte, co si pohlídat i co určitě nevynechat.
Vydejte se s Ginovým průvodcem Honzy Vlasáka na cestu kolem světa. Sérii článků začínáme tam, kde se gin zrodil – v Anglii. Jaké značky rozhodně nevynechat?
Iveta Steinerová pro vás připravila průvodce po vyhlášené vinařské oblasti Languedoc-Roussillon na jihu Francie. Ochutnejte nejstarší sekt na světě i kulturní památky.
Co dnes označujeme pojmem trojúhelníkový obchod? A jak se tahle kapitola lidských dějin podepsala na dnešním světě rumu? Čtěte Rumového průvodce.
Léto patří ovoci a míchaným drinkům z něj. Vyzkoušejte recepty na jahodové Daiquiri, melounový spritz nebo legendární Piňa Coladu. Je to paráda.
Honza Vlasák sepsal report z cesty na finále barmanské soutěže. O japonské whisky, pohostinnosti a spoustě zážitků. Dejte si jeho cestopisný koktejl.
Vybíráte whisky jako dárek pro kamaráda a nevíte, po jaké láhvi sáhnout? Přemýšlíte, co nového ochutnat? Petr Pulkert pro vás připravil jednoduchý návod s konkrétními tipy pro každého. Na zdraví!
Věděli jste, že rum byl na počátku pouze zpracovanou odpadní látkou? Ponořte se do tekuté historie v dalším článku Rumového průvodce Radka Navrátila.
Uspořádejte party, na kterou vaši hosté jen tak nezapomenou, ale nenechte na přípravách nervy. Zkuste naše rady pro maximální efekt s minimální prací.
Kdo vymyslel Negroni? Jak ho nejlépe připravit? A co twisty? Všechno o populárním koktejlu i se spoustou receptů najdete v novém článku mistra baru Jana Vlasáka.
Přečtěte o zajímavé novince v naší nabídce – rumu Dos Monarcas XO. A pak mrkněte na video recenzi s tipy od rumového ambasadora Lukáše Dvořáka.
Jak se náš rumový ambasador Radek Navrátil dostal ke třtinovému destilátu? Chtěl by se vrátit za bar? A jaké má plány do budoucna? Čtěte rozhovor v magazínu.
Vychutnejte si italské Limoncello hezky v domácích podmínkách. Samotné jako digestiv nebo v parádních svěžích koktejlech. Receptury najdete v článku.
Máte dost Mojita, Aperol Spritzu a dalších letních klasik? Zkuste to letos jinak. Lukáš Dvořák pro vás vybral 5 skvělých koktejlů, které nudit nebudou.
Vychutnejte si šťavnatou exotiku. Objevte japonský citrus yuzu a vyzkoušejte skvělé koktejly s ním. Je libo Yuzu Martini nebo Yuzu Gin & Tonic?