La Hechicera

Ze sudu rovnou do lahve, nic mezi tím. Tohle je motto kolumbijské značky, která vyrábí klasické rumy španělského stylu. Rumy La Hechicera jsou výsledkem hlubokého porozumění tomu, co se děje mezi sudem, rumem a časem. I když jde o mladou značku pocházející z kolumbijské části Karibiku, její rumy si bleskově získaly oblibu fanoušků po celém světě. Vždyť La Hechicera byl vyhlášen v San Franciscu rumem roku 2013. Prozkoumejte parádní kolumbijské rumy, které spojují mystické příběhy. Vyzkoušejte třeba La Hechicera Solera 21



Kolumbijský rum oslavující přírodní krásy a kulturu

Kolumbie je krásná rozmanitá země, plná inspirace. Leží mezi dvěma oceány a třemi pohořími. Rumy La Hechicera jsou oslavou nejen přírodních krás, ale také místní kultury a historie zahalené mystikou. Samotní zakladatelé značky říkají, že pravda je tady často mnohem zvláštnější než fikce. Název značky La Hechicera by se dal volně přelžit jako “čarodějka”.  Ochutnejte jeden z těchto parádních kolumbijských rumů a zjistíte, proč se tak jmenuje. 

Značka, která vznikla teprve v roce 2011

Značka La Hechicera je poměrně mladá a tak se zatím neřadí mezi top rumy na světě. Ale její čas teprve příjde… Značku založili v roce 2011 Martamaria Carrillo a sourozenci Laura a Miguel Riascos. Nejsou to ovšem žádní nováčci, protože navazují na více než 20letou tradici výroby kolumbijského rumu v rodinné destilérce Casa Santana. Rodina začala nejdříve s pěstováním banánů (na to odkazuje rum La Hechicera Serie Experimental No.2 Banana Infused). Pak tři generace vyráběly rumy s nekompromisní oddaností kvalitě a chuti. Cestováním po Karibiku, získáváním nejlepšího syrového alkoholu, hledáním nejlepších sudů a zaměstnáváním nejtalentovanějších tvůrců rumů si rodina vytvořila základnu pro výrobu s velmi bohatou historií a skvělou kvalitou.

Mistrovský blend vznikající mícháním v systému solera

Rumy La Hechicera jsou mistrovským blendem vznikajícím mícháním v systému solera z 12 až 21letých kubánských, kolumbijských a středoamerických rumů. Už krátce po uvedení na trh získal řadu ocenění a stal se jedním z nejlépe hodnocených rumů. Tenhle kvalitní kolumbijský rum zraje v sudech z bílého amerického dubu. Můžete tak očekávat hluboký dřevitý rum s tóny typickými pro Karibik. 

Na proces zrání a míchání rumů La Hechicera dohlíží od roku 2002 japonsko-kubánský master blender Giraldo Mituoka Kagana. Giraldo začal svou kariéru řezáním cukrové třtiny během kubánské revoluce. Postupným zdokonalováním svých znalostí o cukru a destilátech z cukrové třtiny se vypracoval až na uznávaného master blendera.