Koval

Rodinná firma KOVAL byla založena roku 2008 a je docela překvapivě úplně první palírnou od dob prohibice, která v Chicagu vyrábí vlastní whiskey. A nejen ji. Manželé Birneckerovi, majitelé KOVALu, rádi experimentují. V jejich sortimentu proto najdeme také giny, likéry, ale třeba i chicagskou vodku.

Vysoká kvalita místních lahví má základ už ve výběru surovin. Palírna spolupracuje s několika místními farmáři, od kterých bere jen tu nejlepší, geneticky nemodifikovanou úrodu. To platí pro obilí do whiskey i pro suroviny na ostatní lahve.

Destilace probíhá na zařízeních vyrobených na míru v Německu. Při pálení se přitom do lahví dostane pouze to nejlepší. KOVAL pracuje jen se srdcem destilátu. A stejně tak pečlivě přistupuje ke zrání. Na to se nejčastěji používají dubové sudy z téměř sousední Minnesoty.

Od začátku až do konce jen ta nejvyšší kvalita. Tahle palírna to prostě dělá srdcem.