Gonzalez Byass

Gonzalez Byass je jedním z největších domů sherry v Jerezu. Značka vlastní rozsáhlé vinice, na kterých pěstuje klasické odrůdy sherry Palomino a Pedro Ximénez a patří mezi nejznámější výrobce sherry na světě. Kromě toho ale destiluje takové kousky, jako je například gin nebo brandy zrající v sudech po různých sherry. Objevte parádní pití z dílny Gonzalez Byass. 



Historie španělské značky Gonzalez Byass 

Psal se rok 1835, když se mladý Manuel María González Ángel vydal na dlouhou kariéru ve světě vína. Tradice, inovace, udržitelnost a hledání dokonalosti jsou jeho dědictvím. Začal jako obchodník ve spolupráci s Juanem Bautistou Duboscem a Franciscem Gutiérrezem de Agüera. Rychle se zorientoval a zapojil se do vlastní výroby. Na počest svého strýce pojmenoval první soleru „Tío Pepe’s Solera“. Manuel se tak velmi brzy stal z předních hráčů ve vývozu španělské sherry. 

Na radu Roberta Blake Byassa byly první lahve sherry poslány do Velké Británie. Brzké úspěchy dali vzniknout partnerství, na kterém byla založena značka Gonzalez Byass. 

Nejen sherry, ale úspěch patřil i brandy Gonzalez Byass

První brandy Gonzalez Byass pochází z roku 1844. Od těch dob se vyváží do celého světa. V roce 1927 byla oblast Gonzalez Byass rozšířena o budovu vinařství San Pedro Nolasco a šest dalších vinařství ve stejné části Jerezu. V roce 1951 byla uvedena na trh nejvybranější brandy Gonzalez Byass Lepanto.

Značka Gonzalez Byass však stále inovuje. Důkazem je například zajímavý gin londýnského střihu, který po destilace zraje 3 měsíce v sudech po světově nejprodávanějším sherry Tio Pepe.