Encierra

Historie pěstování vinné révy v údolí Colchagua ve středním Chile sahá až do poloviny 18. století. Bylo tomu ovšem až roku 1947, kdy se Fernando Echenique Zegers, přesvědčený o obrovském vinařském potenciálu této oblasti, chopil příležitosti. Rozsáhlým výzkumem půdy i podnebí vyvíjel metody, které by v nejvyšší možné míře promítly výjimečnost zdejšího terroiru do vyráběného vína.
Projekt Encierra vznikl s první sklizní v roce 2000 a dnes je v jeho čele Maria Ignacia Echenique, agronomka a enoložka z Chilské university. Pokračuje tak v rodinné tradici objevování nejlepšího propojení půdy a klimatu pro vznik nejlepších chilských vín. 

V současné době je réva pro projekt Encierra pěstována na 180 vybraných hektarech půdy. Z většiny se jedná o odrůdy Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Carmenere, Syrah a Petit Verdot.