Cantina Colli Del Soligo

"K napsání velkého příběhu, který časem zanechá důležité stopy, nesmí chybět tři prvky: hlavní hrdina, vášeň a místo"

Historie vinařství, či lépe řečeno vinařského družstva Soligo začíná v roce 1957,  díky 31 vinařům, které spojovala a dále spojuje vášeň pro Prosecco a láska ke svému území.  Postupem času se připojilo mnoho dalších vinařství, kteří byli fascinovaní možností dát díky síle spolupráce poznat kvalitu svých pozemků a produktů zrozených z jejich péče o révu.

Dnes má vinařství asi 600 členů, kteří se den za dnem starají o svou vinici s pozorností a obětavostí, což umožňuje týmu enologů pracovat s vysoce kvalitní surovinou a vytvářet vína schopná odrážet teritorium. Na celkových 1200 hektarech se pěstuje z 85 % odrůda Glera, ze které se vyrábí Prosecco. zbylých 15% tvoří  odrůdy jako Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Raboso, Pinot Nero, Cabernet Franc a Sauvignon.

Kvalita vín je každoročně oceněna mnoha zlatými medailemi z mezinárodních soutěží. Kvalita však není spojena pouze s technickými faktory, ale také s organizačními a manažerskými aspekty. Certifikace získané v posledních letech (9001, IFS, BRC, BIO a VEGAN) jsou potvrzením, že nabízené produkty a služby respektují předem stanovenou úroveň kvality a především jsou zárukou neustálého zlepšování pro spokojenost zákazníků.