Benedetto Carpano

Příběh začíná v Turíně v roce 1786, kdy Antonio Benedetto Carpano po období, kdy se učil bylinkářem, vynalezl recepturu, která měla dát vzniknout kategorii vermutových produktů, a to kombinací bylin a více než 30 druhů koření s muškátem (odrůdou vína). Bylo slazeno a tak se domníval, že bude pro dámy vhodnějším nápojem než místní červená vína. Carpanova vinotéka se nacházela přímo naproti Královskému paláci a, přesvědčen o přitažlivosti svého nového produktu, poslal bednu vermutu králi Vittoriu Amedeovi III. Král si nápoj okamžitě oblíbil a přijal jej do královské domácnosti. Vermut se ukázal být tak populární, že brzy byl jeho obchod otevřen 24 hodin denně.

Značku Carpano nyní vyrábí a distribuuje Fratelli Branca Distillerie v Miláně a zahrnuje: Carpano Classico Vermuth, Carpano Bianco, Carpano Antica Formula a originální aperitiv „Punt e Mes“.