skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Novinky, zajímavosti a doporučení lahví z celého světa
Světový den ginu je tu s námi už od roku 2009. Kde se ale vzal a kdo ho vlastně vymyslel? A jak se bude slavit letos? To vám prozradí Jan Vlasák.
Toužíte po náloži tekutých informací? Radek Navrátil pro vás připravil další knižní tipy pro rumové vzdělávání. Přečtěte si nový článek jeho Rumového průvodce.
Namíchejte si svěží koktejl Acapulco. Tequila, rum, grepová a ananasová šťáva. Na koncentrované léto ve sklence stačí znát ty správné poměry.
Investice do alkoholu jsou velkým tématem posledních let. Jak je na tom v tomto ohledu gin? Čtěte nový článek Ginového průvodce Honzy Vlasáka.
Ardbeg Day se na ostrově Islay slaví každý rok a znamená také jednu parádní limitovanou edici Ardbeg. Jaká je ta letošní? A kde ji můžete ochutnat? Čtěte ve článku.
Whisky se pije, whisky se sbírá a do whisky se investuje. Proč je to svým způsobem škoda? To vám prozradí Petr Pulkert v dalším článku Whisky kompasu.
Vraťte se s námi do pražských Žlutých lázní a připomeňte si atmosféru letošního Rumfestu. Jak bylo? Co se pilo? A jaké rumy nás bavily nejvíc? Čtěte report.
Namíchejte si Caipirinhu. Brazilská odpověď na Mojito se obejde bez máty a dává naplno vyniknout chuti třtinové cachaçy a limetek. Svěží paráda!
Kde se vzal tonik a jak se dostal do ginu? Jak vybrat nejlepší ingredience a v jakém poměru je míchat? Vše o Gin & Tonicu čtěte v článku Jana Vlasáka.
Jak se Tiki kultura dostala od původních obyvatel Nového Zélandu až do amerických barů? A je to opravdu pořád Tiki kultura? Čtěte v článku Rumového průvodce.
Cachaça se často mylně označuje jako brazilský rum. V článku se dozvíte, jak se od rumu liší, jak se vyrábí, i jak z ní namíchat legendární drink Caipirinha. Dáte si?
Světový den whisky je svátek mladý, ale velmi oblíbený. Jak by taky ne. Přečtěte si o jeho historii a oslavte ho s některým z tipů v článku whisky ambasadora Petra Pulkerta.
Hledáte přípitek na oslavu světového dne koktejlů? Zkuste twist klasického Negroni nebo skvělý Penicillin. Recepty najdete v článku.
Označení solera potkáte na rumových lahvích mnoha výrobců. Co to ale vlastně znamená? Kde se tenhle systém vzal a jak funguje? Čtěte rumového průvodce Radka Navrátila.
Jak se náš whisky ambasador vůbec dostal k whisky? Co mu chutnalo dřív a co pije teď? A co s tím vším má společného odkličovačka? Čtěte nový rozhovor.
Rodinná atmosféra, skvělá whisky a jedno velké degustační překvapení. Vydejte se s Petrem Pulkertem na letošní ročník whisky festivalu Malá Morávka.
Gin je tradičně považovaný za koktejlovou přísadu. Ale co ho zkusit ochutnat jen tak, samotný? Nechte se při ginové degustaci vést naším průvodcem. Stojí to za to.
Zchlaďte se u rozpáleného grilu parádně vychlazeným pitím. Vyzkoušejte překvapivé twisty na klasické koktejly, drinky se zmrzlinou nebo nealko spritz. Máme pro vás spoustu osvěžujících tipů.
Láká vás vyzkoušet si staření rumu v domácích podmínkách? Lukáš Dvořák připravil návod, jak na to, včetně tipů na konkrétní soudky a rumy. Čtěte nový článek Rumového kompasu.
Jak se Lukáš z pražského baru La Casa de la Havana vieja dostal k rumu? A jak se rumové trendy proměnily během jeho života? Čtěte v rozhovoru.
Namíchejte si rumový shooter Chupito. Stačí dvě ingredience a můžete servírovat stylového panáka se svěží chutí limetek, který rozproudí každou párty. Tady máte recept.
I v u nás se pálí parádní whisky. Vydejte se s Petrem Pulkertem a jeho Whisky kompasem objevit krásy české whisky Gold Cock, Old Well a lahůdky z dalších palíren.
Co je to blending? K čemu se používá? A jak funguje? Nahlédněte s Radkem Navrátilem do rumové alchymie a poznejte tuhle tajemnou fázi výrobního procesu.
Zelený čtvrtek si žádá zelený drink. Vyzkoušejte netradiční variaci legendárního Aperol Spritzu se skvělým italským likérem P31 Aperitivo Green.
Jak se vyrábí takový sud pro skladování alkoholu? A jaké sudy se nejčastějši používají ke zrání rumů? Čtěte nový článek s vůní dřeva od Radka Navrátila.
Chystáte se do investičního portfolia zařadit sběratelský alkohol? Přečtěte si, jak vybírat láhve, kde bezpečně nakupovat a prodávat i na co si při tom dát pozor.
Projděte se s Honzou Vlasákem po chuťové mapě ginů a objevte nové obzory. Které stojí na klasickém jalovci a které se vymykají? A které by vám neměly utéct?
Kde a kdy se zrodilo umění destilace? A jak to bylo s pálením alkoholu v českých zemích? Užijte si destilovaný výlet do historie s Radkem Navrátilem.
Na výslednou chuť whisky má vliv celý výrobní proces. Podpis sudů je ale nejvýraznější. Nahlédněte s průvodcem Petra Pulkerta do alchymie zrání.
Nová limitovaná edice rumu Don Q dozrávala v sudech po portském víně. Přečtěte si recenzi a pak ochutnejte. Ale neváhejte dlouho, do Evropy jí dorazilo jen 2982 láhví.